FORUM ALUMNI SMK AYER HITAM
~~~SELAMAT DATANG~~~
~~~Jom Update Topik-topik yang ada~~~
~~~Silaturrahim dijalin, kenangan dirungkai, membibitkan kembali senyuman~~~


Kalau belum Register....apalagiii...register je leee.....

KONGSI CERITA PASAL CANDAT SOTONG

Go down

KONGSI CERITA PASAL CANDAT SOTONG

Post by caca@bijak on Thu Aug 27, 2009 7:51 pm


jni masa kat pulau kapas..perjalanan nak p ke tempat bercandat tu lebih dari 1-2 jam tgk keadaan angin dan kelajuan bot.dalam kul 6ptg dah kena bertolak....sampai subuh pulak baru btolak balik...bot akan di matikan enjin dan lampu pun dipasang dan dihala ke dalam air... tali tangsi yang panjang aku tak tau berapa kaki di lepaskan kedalam laut.agak sampai kedasar kita pun starlah tarik turun..tarik turun tali tu...kalau rasa berat cepat2 kampui pakai tangan ,rasa nak tercabut jgk lah tangan punya lenguh...tapi kalau kita mengena bbaloi gak.. ikut nasiblah kalau kita dapat tekon bot yg pandai dia tau, lubuk banyak lah kita dapat......sotong masa dok hidup warnanya cerah mcm kaca bila mati dia bertukar kala...

masa mulanya aku ok ..dok 3-4 jam aku pun mula mabuk kaki tangan tak larat nak angkat mcm nak mati...anak2 and hero aku mcm tak ada apa2 tak mabuk langsung termasuk org gaji aku ( minah endon )..tapi aku rasa puas sebab dapat gak aku selitkan pengalaman itu dalam hidup aku...itu lah hobi aku skrg nak buat apa yang aku tak dapat buat dulu..

so untuk kawan2 aku syorkan p la rasa bagaimana yang aku rasa...( kalau ada yang dah pernah p candat bolehlah kongsi cerita ngan kawan len)


Last edited by caca@bijak on Fri Aug 28, 2009 12:54 pm; edited 1 time in total
avatar
caca@bijak
Kawan Kerap Masuk

Pisces Posts : 218
Reputation : 4

Back to top Go down

Re: KONGSI CERITA PASAL CANDAT SOTONG

Post by MetSanglang on Thu Aug 27, 2009 9:08 pm

agak-agak hang sungai kemboja jerlun tu ada sotong dak?save bajet sikit tak yah nak sewa bot ngan tekong.....hehehehe.aku x leh la mabuk laut.sat ni kot muntah hijau aku.
avatar
MetSanglang
Kawan Rajin Chin Kelaih

Aquarius Posts : 656
Reputation : 6

Back to top Go down

Re: KONGSI CERITA PASAL CANDAT SOTONG

Post by SidiA on Fri Aug 28, 2009 5:15 pm

aku belum penah candat lagik...p laut kerap jugak...aku p belah2 sana tk kena time candat...gian nk menyelam punyap pasai...tapi snokling ja laa....ahhahahaha....

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok
avatar
SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: KONGSI CERITA PASAL CANDAT SOTONG

Post by mailsnsb_2 on Thu Oct 15, 2009 8:12 pm

kutip kerang kt kola kedah ada la,tamboq skerat paha...hehehe,tak dak ka gambaq sotong kak caca oiiiiiii.
avatar
mailsnsb_2
Kawan Kerap Masuk

Libra Posts : 228
Reputation : 3

Back to top Go down

Re: KONGSI CERITA PASAL CANDAT SOTONG

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum